Missie en Visie

Onze missie is het leveren van kleinschalige zorg met een groot hart !

A-MeZo is een groeiende, professionele en laagdrempelige zorgorganisatie.
Wij staan náást de jongere of ( jong) volwassene. Dit houdt in dat we goed luisteren naar de hulpvraag en goed kijken wat de sterke kanten van de cliënt zijn. Door met oprechte betrokkenheid aan te sluiten bij de mogelijkheden van de cliënt, proberen we om sámen met de cliënt zijn zelfredzaamheid te vergroten. Op deze manier zorgen we ervoor dat de cliënt meer eigen regie krijgt over zijn eigen leven.

Doordat A-MeZo een kleinschalige organisatie is, zijn de directe lijnen kort, is er een hechte band met de cliënt en is de flexibiliteit groot. Wij vinden het van belang dat de kwaliteit die wij leveren goed is en aansluit bij de verwachting van de cliënt. Het kwaliteitssysteem is daarom ook getoetst door een onafhankelijke partij.

Werken met een zorgplan
Samen met jou stellen we een zorgplan op. Hierin beschrijven we jouw doelen waaraan we het eerste half jaar aan gaan werken. Na het half jaar gaan we het samen met jou evalueren. We kijken of we de gestelde doelen hebben bereikt en of het zorgplan moet worden aangepast. Belangrijk is dat jij stappen maakt in de vooruitgang die je wilt bereiken!

over-ons-amezo

Ons team

Het team van A-MeZo bestaat uit gemotiveerde mensen met verschillende zorgdisciplines.

Door de inzet van een gevarieerd team maken we gebruik van elkaars krachten en kunnen we de zorg voor jou optimaal afstemmen. Graag stellen we ons team aan je voor.

Anna

Anna heeft de opleidingen Sociaal Pedagogisch Hulpverlening (SPH) en Post-HBO Intensief Ambulante Gezinsbegeleiding (IAG) afgerond. Voordat zij in 2017 A-MeZo oprichtte heeft zij 15 jaar als ambulant gezinsbegeleider bij Accare gewerkt. De motivatie om met A-Mezo te starten was dat zij een kleinschalige organisatie wil, met korte lijnen naar de client die persoonlijk contact en oprechte aandacht voor de client heeft. Anna werkt laagdrempelig, transparant, flexibel, is positief ingesteld en heeft humor.

Zelf zegt zij: ‘Ik vind het van groot belang dat we naast de client staan en samen beslissingen nemen in de behandeling of contact. Ik ben echt een mensenmens waarmee de client een oprechte vertrouwensband kan opbouwen. Ik probeer hierbij altijd vanuit een positieve blik te kijken naar de mogelijkheden en stimuleer de client om zijn doelen te halen. Hierbij zet ik de client centraal.’

Ingrid

Ingrid: is opgeleid als sociaal pedagogisch hulpverlener met een diploma voor het uitvoeren van mentorschap en werkt als ambulant begeleidster bij A-MeZo. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van (jong) volwassenen met gedrags- en psychiatrische problematieken. Haar kracht ligt in het coachen van mensen en zij kan dan ook goed luisteren, heeft humor, is doordacht en gek op de natuur.

Zelf zegt zij:

‘Sinds maart   2022 ben ik werkzaam bij A-MeZo en het voelt als thuiskomen: fijne collega’s en een mooie samenwerking met cliënten. Verder zijn de mensen toegankelijk, laagdrempelig en kan ik werken in een persoonlijke sfeer. Ik zie mijzelf nog lange tijd werken voor A-MeZo…. iets waar ik trots op ben’ !

 

Lerissa

Ik ben Lerissa en ik ben sinds oktober 2023 werkzaam bij A-MeZo.

Het is een fijne kleinschalige organisatie waar we korte lijntjes met elkaar hebben.
Ik vind samenwerken met de cliënten erg belangrijk en in mijn begeleidingswijze zal de cliënt altijd
centraal staan. Ik vind het belangrijk om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei en help mensen
dan ook graag met hun problemen. Met mijn ruime ervaring op verschillende gebieden ben ik goed in
staat om je te ondersteunen bij je vragen en uitdagingen.
Ik kijk vaak naar oplossingen in plaats van vast te blijven zitten in de problemen. Ik hou van
duidelijkheid en structuur en dit pas ik toe in mijn begeleiding.
Ik geloof dat iedereen kan bereiken wat hij of zij wil en hier zou ik je graag bij willen helpen!

Eleonie

Eleonie heeft de opleiding SPW en de HBO opleiding tot holistisch therapeut afgerond en tussendoor verschillende scholingen gedaan om zich meer te ontwikkelen en te verdiepen. Afgelopen jaren is ze werkzaam geweest als sociotherapeut in een forensisch psychiatrisch kliniek en heeft ze zich gespecialiseerd in de Nederlandse gebarentaal.

Zelf zegt zij: Het allerbelangrijkste aan het begeleiden van cliënten vindt ik in verbinding zijn waardoor je ook naast de client kan staan. Vanuit de samenwerking de doelen aanpakken en de client hier ook regie in laten ervaren. Ik zie de ander, en heb vaak een doortastende kijk waardoor cliënten snel een gevoel van veiligheid ervaren. Ieder mens is uniek en goed zoals hij of zij is.

 

Sandra

Sandra heeft een universitaire opleiding Orthopedagogiek afgerond en haar uitgangspunt is dat iedereen, elk persoon, elk gezin, elke professional uniek is en krachten heeft. Het leukste van haar werk bij A-MeZo vindt zij om samen naar die krachten op zoek te gaan en samen positieve veranderingen te bereiken. Naast diagnostiek en behandeling van cliënten coacht zij ook andere begeleiders.

Zelf zegt zij: ‘Alles kan veranderen. Samen zoeken naar oplossingen vind ik belangrijk. Dat doe ik met de nodige creativiteit en humor. Ik maak daarbij gebruik van verschillende methodes, want ik geloof niet in standaardoplossingen.’

Linda

Linda; is opgeleid als sociaal pedagogisch werker en heeft door de jaren heen vele bij – en omscholing, cursussen gevolgd. Heeft ruim 25 jaar ervaring en met veel plezier in de begeleiding van cliënten in de psychiatrie en jeugdhulpverlening gewerkt. Momenteel volg ik de opleiding Mentor om ook dit via A-MeZo te kunnen bieden voor cliënten die het nodig hebben.

Ik zelf vind; dat een ieder ‘uniek’ is en help graag om ieder weer in hun KRACHT te kunnen zetten.
A-MeZo is een fijne organisatie om voor te werken; korte lijntjes, sociaal betrokken en toegankelijk.

Nadiah

Mijn naam is Nadiah! Na het behalen van mijn diploma Persoonlijk Begeleider Specifieke doelgroepen wilde ik erg graag het ambulante werk gaan doen. Ik vind de afwisseling erg fijn, en vind het ook leuk om op verschillende plekken te werken. Bij het prettige team van A-MeZo voelde ik mij al snel thuis, en ik hoop nog vele jaren cliënten te mogen ondersteunen en helpen hun doelen te bereiken.

Ik vind het prettig om te werken via een positieve benadering en vergroot graag samen met de cliënt hun zelfredzaamheid. Op deze manier krijgen de cliënten weer regie over hun eigen leven, en dat vind ik erg mooi om te zien. Dit sluit goed aan op de visie van A-MeZo en daardoor werkt dit erg prettig voor mij.

Diny

Diny is opgeleid als Sociaal Pedagogisch Werker en werkt als ambulant
begeleider bij A-MeZo. Zij heeft veel ervaring met het werken met
verschillende doelgroepen. Ze kan goed overzicht bewaken, werken met
kleine doelen naar een groter doel toe en kan creatieve oplossingen
bedenken.
Zelf zegt zij: Ik vind het fijn om daadwerkelijk iets te kunnen betekenen
voor iemand anders. Om samen te werken naar een bepaald doel
waardoor de client een stuk beter in zijn of haar vel zit en het leven van
diegene een stukje gemakkelijker wordt